Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Смирнов Олександр Ігорович

СМИРНОВ Олександр Ігорович

Археолог, старший викладач кафедри історії, Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського. Керівник археологічної експедиції на острові Березань, керівник археологічних практик університету.

Народився 18 травня 1981 року в місті Миколаєві.

У 1998 році закінчив загальноосвітню школу № 8 м. Миколаєва, поступив до Миколаївського педагогічного інституту на історичний факультет, який, закінчив з відзнакою у 2003 р.

Після закінчення Миколаївського державного університету працював лаборантом І категорії Інституту археології НАН України.

Із 2004 р. працює в МНУ імені В. О. Сухомлинського на посадах фахівця лабораторії археології і етнології, начальника Науково-дослідного сектору університету, викладача кафедри спеціальних історичних дисциплін, всесвітньої історії та археології, старшого викладача кафедри.

Брав участь у понад 40 археологічних експедиціях в Північно-Західному Причорномор'ї, пройшов шлях від стажера-практиканта до начальника експедиції.

Автор більше 100 наукових статей по археології Півдня України в період античності і середньовіччя.

Керівник гуртка «Археологічне краєзнавство» Миколаївського обласного Центру туризму екскурсій та учнівської молоді, постійний член жюрі обласного конкурсу захисту робіт слухачів Малої академії наук в секції «Археологія». Член головної суддівської колегії обласної першості по туризму і краєзнавству серед учнів і вчителів. З 2010 року голова спілки археологів України в Миколаївській області. З березня 2014 року проходить службу у Збройних Силах України (на посаді командира роти у 79 Миколаївській окремій аеромобільній бригаді).

Із 2015 року повернувся до викладацької та наукової діяльності.

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше
Ви знаходитесь тут: Про нас Керівні органи