Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Ми об’єднуємо наші зусилля з Міністерством культури та інформаційної політики України задля боротьби з руйнуванням археологічних пам’яток. Надійшла розгорнута відповідь Міністерства на звернення САУ. Зроблено і сплановано рішучі кроки в розслідуванні пограбування кургану біля с. Скобелеве у Миколаївській обл.

МКІП звернулося до Миколаївської обласної держадміністрації, а також до Головного управління Національної поліції в Миколаївській області для забезпечення захисту археологічної пам’ятки від руйнування. До голови Миколаївської обласної державної адміністрації – щодо моніторингу ситуації в регіоні з використанням технічних засобів спостереження в цілодобовому режимі та протидії грабіжницьким розкопкам на територіях Скобелівської сільської ради.

 

Вже сьогодні пам’ятку охороняє Казанківське відділення поліції до моменту вирішення питання щодо рятівних археологічних і консерваційних робіт. Для нас важливо, що побажання САУ щодо ратифікації міжнародних документів та внесенні змін до чинних нормативно-правових актів МКІП обіцяє врахувати у своїй подальшій діяльності.

Що більше нас об’єднається задля охорони культурної спадщини, то більше пам’яток ми врятуємо і збережемо. Нинішня ситуація з привласненням археологічної спадщини, яка склалася в Україні — кричуща. Жодне хобі з колекціонування не виправдає руйнування для цього живої історії, яку приховує наша земля.

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

WAS: Популярна історія
Цей ресурс створений для розвінчання міфів, що світом править містика, щось надприродне та паранормальне. Автори доводять, що історію роблять люди, котрі не завжди чинять правильно та логічно, а ми через віки намагаємося їх зрозуміти. Канал «WAS: Популярна історія» розповідає про маловідомі історії, яскравих персонажів, важливі події.

YouTube-канал "Твоя підпільна гуманітарка"
Цей проєкт не є власне історичним, а розглядає ширше коло гуманітарних питань. Та для тих, хто прагне вивчати історію в ширшому контексті, — неабияка знахідка, адже тут і про розвиток української мови, літератури, культури в найрізноманітніших проявах.

Книги за Македония
Література з історії та етнографії Болгарії й Македонії.

LIKБЕЗ. Історичний фронт
Метою проєкту є популяризація історії України у найрізноманітніших форматах, оскільки саме адекватне бачення минулого є підставою української ідентичності та запорукою єдності країни. Початковою мотивацією для створення проєкту стала інформаційна протидія російській пропаганді, в якій історична риторика займає дуже вагоме місце.

Германо-слов'янська археологічна експедиція ХНУ ім В.Н. Каразіна
Український пам’яткоохоронний інтернет-ресурс.

"Библиотека истории"
Велика кількість історичної літератури.

Ви знаходитесь тут: Новини Звернення МКІП сприяє розслідуванню нищення кургану в Миколаївській обл.