Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

У Полтаві відкрилася виставка «Наказано не знати: українські археологи в лещатах тоталітаризму».

24 жовтня 2023 року в Полтаві відбулося відкриття виставки, створеної в рамках проекту Українського інституту національної пам’яті «Наказано не знати: українські археологи в лещатах тоталітаризму».

Виставка присвячена видатним українським археологам, які, попри утиски й репресії, здійснили важливі наукові відкриття. Ці науковці репрезентують репресовані покоління українських учених, які налічують десятки чи навіть сотні імен.

Полтава є другим після Києва містом, де відбулася презентація. На відкритті були присутні представники Інституту археології НАН України, ВГО «Спілка археологів України», музейники Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського та викладачі і студенти полтавських університетів. Виставка є актуальною з огляду на сьогоднішні реалії й час, коли вкотре відбувається знищення та пограбування культурних цінностей та викривлення історичних фактів.

Подія відбулася в рамках співпраці ВГО «Спілка археологів України» та Українського інституту національної пам’яті.

Виставка доступна для огляду в приміщенні Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. П. Котляревського.

31.10.2023
Ю. Пуголовок


Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

YouTube-канал "Твоя підпільна гуманітарка"
Цей проєкт не є власне історичним, а розглядає ширше коло гуманітарних питань. Та для тих, хто прагне вивчати історію в ширшому контексті, — неабияка знахідка, адже тут і про розвиток української мови, літератури, культури в найрізноманітніших проявах.

National Archaeological Record of Romania (RAN)
Великий архів румунської археологічної та історичної літератури.

Blue Shield
Робота для охорони культурної спадщини у світі з координації підготовки і реагування на надзвичайні ситуації (сайт англійською мовою).

Археологія Дубенщини
Сайт присвячений археології та історії м. Дубна і Дубенського району Рівненської області, а також близьких територій (Віталій Ткач).

Ви знаходитесь тут: Новини Виставки Наказано не знати: українські археологи в лещатах тоталітаризму, Полтава 2023