Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Полин С.В. Скифский Золотобалковский курганный могильник V–IV вв. до н. э. на Херсонщине. — К.: Издатель Олег Филюк, 2014. — 776 с.

Монография посвящена публикации и анализу материалов раскопок скифского курганного могильника конца V–IV вв. до н. э. у с. Золотая Балка Нововоронцовского района Херсонской области, исследованного Херсонской археологической экспедицией Института археологии АН УССР в 1978–1982 гг.

В научный оборот вводится информация по 12 скифским курганам, в числе которых пять курганов скифской знати разного уровня высотой от 1,3 м до 6,0 м и семь курганов ря-дового населения. Дается подробное описание раскопок курганов и исследованных в них объектов, описание и сравнительный анализ находок. На базе современных разработок скифские курганы Золотобалковского могильника датируются в пределах конец V — третья четверть IV вв. до н. э. На этой основе определено место курганов Золотобалковского могильника в кругу скифских памятников Северного Причерноморья.

Особое внимание уделено датировке скифских степных курганов на основе греческого керамического импорта. Привлечены практически все известные на сегодняшний день находки из скифских курганов степного Северного Причерноморья. На сегодняшний день учтено 909 скифских погребений, датированных по греческой керамике.

Книга будет полезна для дальнейших исследований скифских древностей и написания обобщающих работ по древней истории Украины, учебников, пособий, чтения лекций.

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

УКУЛЬТУРА / UCULTURE
Платформа для знайомства з українською культурою. Від професійних дослідників культури. Тут розповідають про українську культуру не через перелік дат, імен і фактів, а через історії про людей. Про що вони мріяли, яким був їхній побут, якими цінностями вони керувалися, що їх надихало. І головне, разом шукаємо відповідь на питання — як ці історії впливають на нас і визначають наше сьогодення.

Відлуння віків
Український пам’яткоохоронний інтернет-ресурс.

LIKБЕЗ. Історичний фронт
Метою проєкту є популяризація історії України у найрізноманітніших форматах, оскільки саме адекватне бачення минулого є підставою української ідентичності та запорукою єдності країни. Початковою мотивацією для створення проєкту стала інформаційна протидія російській пропаганді, в якій історична риторика займає дуже вагоме місце.

YouTube-канал "Локальна історія"
Сам проєкт стартував у 2013 р., а з 2018 р. має низку відеопроєктів про минуле України та світу. Тут ви знайдете багато різних "подкастів" та "списків відтворення" про різні аспекти життя, історії та археології України. На каналі виступають різні дослідники, а також є розділі щодо "усної історії" — свідчення живих очевидців різних подій.

YouTube-канал "Світлотінь"
Проєкт, який популяризує історію України і світу та зосереджений здебільшого на XX столітті. На youtube-каналі проєкту Ви знайдете добірку відео про те, якою була Україна сто років тому. Досить часто розглядаються певні етнографічні цікавинки України. Також розглянуті важливі аспекти всесвітньої історії.

Книги за Македония
Література з історії та етнографії Болгарії й Македонії.

Ви знаходитесь тут: Новини Публікації Полин С.В. Скифский Золотобалковский курганный могильник V–IV вв. до н. э. на Херсонщине