Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Від Миколи Ільківа, керівника Чернівецького підрозділу Спілки, отримано тривожний сигнал. В історичному ареалі Чернівців і одночасно буферній зоні об'єкту Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО ведуться несанкціоновані земляні роботи. Користуючись складною ситуацією в державі, "Чернівцігаз" під приводом аварійних робіт без звернення до місцевих органів охорони культурної спадщини (управління культури Чернівецької ОВА та управління охорони культурної спадщини Чернівецької міськради) і без дозволу на земляні роботи від Міністерства культури та інформаційної політики України вирішило повністю перекопати весь історичний ареал міста.

Попри обіцянки оперативно звернутися до археологів, швидкими темпами продовжують рити далі. Незаконні земляні роботи не вдалося зупинити й кількома викликами поліції безпосередньо під стіни ОВА, де все відбувається. Якщо раніше газовики пройшлися екскаватором по культурних нашаруваннях XVIII—XIX ст., то після чергових попереджень понищили нововиявлені кам'яні мурування з цегляним склепінням, рухаючись в напрямку старої частини міста XV—XVI ст. Міністерство культури та інформаційної політики України проінформовано про ці дії. Воєнний стан не скасовує чинне законодавство у сфері охорони культурної спадщини. Про це мають пам'ятати всі.

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

Книги за Македония
Література з історії та етнографії Болгарії й Македонії.

Відлуння віків
Український пам’яткоохоронний інтернет-ресурс.

YouTube-канал "Реальна історія"
Ведучий каналу Акім Галімов створює невеликі відео на важливі історичні теми, якими спекулює росія.

Археологія Дубенщини
Сайт присвячений археології та історії м. Дубна і Дубенського району Рівненської області, а також близьких територій (Віталій Ткач).

Архів випусків журналу «Археологія» (з 2008 р.)
на сайті Національної бібліотеки України ім. В.І. Вернадського.

YouTube-канал "Світлотінь"
Проєкт, який популяризує історію України і світу та зосереджений здебільшого на XX столітті. На youtube-каналі проєкту Ви знайдете добірку відео про те, якою була Україна сто років тому. Досить часто розглядаються певні етнографічні цікавинки України. Також розглянуті важливі аспекти всесвітньої історії.

Ви знаходитесь тут: Новини Охорона археологічної спадщини Воєнний стан не скасовує чинне законодавство у сфері охорони культурної спадщини