Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

30—31 березня 2018 року в місті Харкові на базі Музею археології ХНУ імені В. Н. Каразіна відбулась дитяча науково-практична конференція, яка була організована та проведена спільними зусиллями колективу Музею, Ради молодих вчених ІА НАНУ за фінансової підтримки ВГО «Спілка археологів України»

У ній прийняли участь учні 8—11 класів та студенти 1—3 курсів з Миколаєва, Запоріжжя, Києва, Чугуєва та Харкова. До дня конференції було видано збірник тез, з яким невдовзі можна буде ознайомитися у електронному форматі на нашому сайті.

Під час заключного обговорення результатів була внесена пропозиція створити єдиний майданчик у глобальній мережі, присвячений дитячій археології в Україні. Завданнями цього ресурсу є: координація дій і співпраця гуртків і центрів, поширення інформації про археологічні конференції, польові школи, експедиції, в яких приймає участь учнівська молодь.

Сайт ВГО «Спілка археологів України» з радістю надасть цю можливість молодим вченим!!!

Переглянути збірник можна тут:
Пеляшенко, К. Ю. (ред). 2018. Дитяча науково-практична археологічна конференція «Археологіум». Тези доповідей конференції, м. Харків, 30—31 березня 2018 р. Харків: Майдан.

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

Відлуння віків
Український пам’яткоохоронний інтернет-ресурс.

WAS: Популярна історія
Цей ресурс створений для розвінчання міфів, що світом править містика, щось надприродне та паранормальне. Автори доводять, що історію роблять люди, котрі не завжди чинять правильно та логічно, а ми через віки намагаємося їх зрозуміти. Канал «WAS: Популярна історія» розповідає про маловідомі історії, яскравих персонажів, важливі події.

"Библиотека истории"
Велика кількість історичної літератури.

YouTube-канал "Реальна історія"
Ведучий каналу Акім Галімов створює невеликі відео на важливі історичні теми, якими спекулює росія.

LIKБЕЗ. Історичний фронт
Метою проєкту є популяризація історії України у найрізноманітніших форматах, оскільки саме адекватне бачення минулого є підставою української ідентичності та запорукою єдності країни. Початковою мотивацією для створення проєкту стала інформаційна протидія російській пропаганді, в якій історична риторика займає дуже вагоме місце.

Книги за Македония
Література з історії та етнографії Болгарії й Македонії.

УКУЛЬТУРА / UCULTURE
Платформа для знайомства з українською культурою. Від професійних дослідників культури. Тут розповідають про українську культуру не через перелік дат, імен і фактів, а через історії про людей. Про що вони мріяли, яким був їхній побут, якими цінностями вони керувалися, що їх надихало. І головне, разом шукаємо відповідь на питання — як ці історії впливають на нас і визначають наше сьогодення.

Археологія Дубенщини
Сайт присвячений археології та історії м. Дубна і Дубенського району Рівненської області, а також близьких територій (Віталій Ткач).

Ви знаходитесь тут: Новини Конференції Дитяча науково-практична археологічна конференція «АРХЕОЛОГІУМ»