Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Віднині у Путивлі є вулиця Олега Сухобокова (1937—2008) — видатного українського археолога-славіста, доктора історичних наук, дослідника історії цього літописного міста.

У 1979—1983 рр. очолювана Олегом Сухобоковим Лівобережна слов’яно-руська експедиція Інституту археології здійснила масштабні дослідження Путивля та його округи. Отримані результати дозволили обґрунтувати 1000-літню дату виникнення оспіваного у «Слові о полку Ігоревім» міста, а також певні аспекти його історії доби середньовіччя та раннього нового часу. Ці історичні періоди формування та розвитку Путивля та їх археологічне вивчення розкриті у фундаментальній монографії Олега Сухобокова та Світлани Юренко «Давній Путивль» (2019 р.), яка здобула високі оцінки української та зарубіжної наукової спільноти і читачів.

За значний внесок у дослідження історії міста Олегу Сухобокову було присвоєно звання Почесного громадянина Путивля (1989 р.) та нагороджено Дипломом і Почесною відзнакою «Золота Ярославна» (2000 р.).

З нагоди 85-річного ювілею науковця та в рамках дерусифікації Путивльська міська рада 22 грудня 2022 року ухвалила рішення про надання одній з вулиць міста імені Олега Сухобокова (колишня Чкалова).

Прикметно, що ця вулиця розташована в історичному середмісті Путивля поблизу археологічної пам’ятки — поселення «Молокозавод», яке також досліджував Олег Сухобоков.

Олег Васильович Сухобоков (1937—2008)

Вулиця Олега Сухобокова у м. Путивль на Сумщині

Поштові індекси вул. Олега Сухобокова у Путивлі

Монографія Олега Сухобокова та Світлани Юренко «Давній Путивль» (2019)

Художній конверт «Казацької пошти», присвячений Олегу Сухобокову та Світлані Юренко — дослідникам історії та почесним громадянам Путивля

27.03.2023
Артем Борисов

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

YouTube-канал "Історія без міфів"
Канал розповідає про всі періоди історії та різні спектри питань: політичні, воєнні, економічні, історії міжнародних відносин, мистецтва та спорту, біографії видатних особистостей. Часто запрошують у гості в якості спікерів-експертів із науково-дослідних інститутів, історичних музеїв та університетів, в тому числі "спілчан".

YouTube-канал "Локальна історія"
Сам проєкт стартував у 2013 р., а з 2018 р. має низку відеопроєктів про минуле України та світу. Тут ви знайдете багато різних "подкастів" та "списків відтворення" про різні аспекти життя, історії та археології України. На каналі виступають різні дослідники, а також є розділі щодо "усної історії" — свідчення живих очевидців різних подій.

Stratum plus
Архів журналу "Stratum plus".

Археологія Дубенщини
Сайт присвячений археології та історії м. Дубна і Дубенського району Рівненської області, а також близьких територій (Віталій Ткач).

WAS: Популярна історія
Цей ресурс створений для розвінчання міфів, що світом править містика, щось надприродне та паранормальне. Автори доводять, що історію роблять люди, котрі не завжди чинять правильно та логічно, а ми через віки намагаємося їх зрозуміти. Канал «WAS: Популярна історія» розповідає про маловідомі історії, яскравих персонажів, важливі події.

Архів випусків журналу «Археологія» (з 2008 р.)
на сайті Національної бібліотеки України ім. В.І. Вернадського.

Ви знаходитесь тут: Новини Хроніка В Путивлі — на вулиці Олега Сухобокова