Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

До захисту України через участь у бойових діях на Сході долучилося чимало представників ВГО «САУ», тому проблеми ветеранської спільноти для них є зрозумілими.

Цього року члени ВГО «САУ», учасники бойових дій на Сході України д. і. н. Денис Гречко та к. і. н. Олексій Крютченко започатковують ініціативу проведення археологічного табору "ВСІ СВОЇ" для ветеранів АТО-ООС та членів їхніх родин. Залучення до археологічних розкопок ветеранів визнане фахівцями США, Хорватії, Грузії однією з дієвих програм з психологічної підтримки учасників бойових дій. У попередні роки ветерани вже брали участь у дослідженнях Більського городища, але цього року ініціатива виходить на новий рівень.

Табір створюється на базі Більської археологічної експедиції Інституту археології НАН України та Історико-культурного заповідника "Більськ" за підтримки Спілки археологів України, Харківської обласної громадської організації "Спілка ветеранів АТО" та ГО "Ветеранське Об'єднання Сприяння Обороні України".

Що?: Археологічний табір на базі Більської археологічної експедиції.
В програмі: проживання у наметовому містечку, триразове харчування, участь у справжніх археологічних розкопках, екскурсії, лекції з давньої історії від професійних археологів та фахівців у суміжних галузях та гарна компанія побратимів.
Де?: Табір розташовуватиметься біля с. Більськ Котелевського району Полтавської області. Тег місцезнаходження табору https://goo.gl/maps/3EPnRUgUHp8Hsg1SA.
Коли?: Табір діє з 6 по 13 серпня 2021 р.
Що досліджуємо?: Більське городище, найбільше укріплене поселення скіфського часу у Східній Європі. Розкопки проходитимуть на двох локаціях: 1 на території ґрунтового некрополю та 2 на курганному могильнику Скоробір.
Умови участі: Зареєструватися за допомогою гугл форми https://forms.gle/xaHV93tqmHwA7vhL7. В зазначений час прибути до СМТ Котельва чи безпосередньо на місце таборування та зв’язатися з керівництвом експедиції.
Контакти: - Керівник експедиції учасник АТО, доктор історичних наук Гречко Денис Сергійович
-Заступник керівника учасник АТО, кандидат історичних наук Крютченко Олексій Олександрович

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

Книги за Македония
Література з історії та етнографії Болгарії й Македонії.

YouTube-канал "Локальна історія"
Сам проєкт стартував у 2013 р., а з 2018 р. має низку відеопроєктів про минуле України та світу. Тут ви знайдете багато різних "подкастів" та "списків відтворення" про різні аспекти життя, історії та археології України. На каналі виступають різні дослідники, а також є розділі щодо "усної історії" — свідчення живих очевидців різних подій.

Сайт "Историческая библиотека"
Великий обсяг літератури з археології в html-форматі.

Відлуння віків
Український пам’яткоохоронний інтернет-ресурс.

National Archaeological Record of Romania (RAN)
Великий архів румунської археологічної та історичної літератури.

Археологія Дубенщини
Сайт присвячений археології та історії м. Дубна і Дубенського району Рівненської області, а також близьких територій (Віталій Ткач).

Ви знаходитесь тут: Новини Хроніка Набір в археологічний табір для ветеранів АТО та їхніх родин