Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Про археологічні освітні програми, що натепер існують у закладах вищої освіти в Україні (насамперед, київських) з ведучою Юлією Чаплінською говорили гості студії Олег Білинський, асистент кафедри археології Національного університету «Києво-Могилянська академія», та Євген Синиця, доцент кафедри археології та музеєзнавства Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Викладачі двох провідних університетів Києва говорили про історію, сучасний стан та перспективи вищої освіти в галузі археології. Йшлося не лише про відмінності в програмах навчання, специфіку викладання та міжнародну співпрацю, а про перспективи, що відкриває перед студентами опанування такого «екзотичного» фаху з огляду на цілком наочний «кадровий голод» в сферах академічної археології та охорони археологічної спадщини.

Із інтерв’ю  можна ознайомитись тут: http://www.nrcu.gov.ua/schedule/play-archive.html?periodItemID=2201473

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

Археологія Дубенщини
Сайт присвячений археології та історії м. Дубна і Дубенського району Рівненської області, а також близьких територій (Віталій Ткач).

YouTube-канал "Твоя підпільна гуманітарка"
Цей проєкт не є власне історичним, а розглядає ширше коло гуманітарних питань. Та для тих, хто прагне вивчати історію в ширшому контексті, — неабияка знахідка, адже тут і про розвиток української мови, літератури, культури в найрізноманітніших проявах.

Сайт "Историческая библиотека"
Великий обсяг літератури з археології в html-форматі.

"Библиотека истории"
Велика кількість історичної літератури.

YouTube-канал "Реальна історія"
Ведучий каналу Акім Галімов створює невеликі відео на важливі історичні теми, якими спекулює росія.

WAS: Популярна історія
Цей ресурс створений для розвінчання міфів, що світом править містика, щось надприродне та паранормальне. Автори доводять, що історію роблять люди, котрі не завжди чинять правильно та логічно, а ми через віки намагаємося їх зрозуміти. Канал «WAS: Популярна історія» розповідає про маловідомі історії, яскравих персонажів, важливі події.

National Archaeological Record of Romania (RAN)
Великий архів румунської археологічної та історичної літератури.

LIKБЕЗ. Історичний фронт
Метою проєкту є популяризація історії України у найрізноманітніших форматах, оскільки саме адекватне бачення минулого є підставою української ідентичності та запорукою єдності країни. Початковою мотивацією для створення проєкту стала інформаційна протидія російській пропаганді, в якій історична риторика займає дуже вагоме місце.

Ви знаходитесь тут: Археологія у ЗМІ Програма "Імператив" на "Радіо Культура". Археологічна освіта: плюси, мінуси, підводні камені