Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Мироненко Людмила Володимирівна

МИРОНЕНКО Людмила Володимирівна (6.03.1990). Закінчила бакалаврат Інституту історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка у 2011 р. Після того була зарахована до магістерської програми «Археологія та давня історія України» Національного університету «Києво-Могилянська академія», яку успішно завершила в 2013 р. У цьому ж році вступила до аспірантури Інституту археології НАН України. Працювала науковим співробітником Центру археології Північного Лівобережжя імені Д. Я. Самоквасова (2013), бібліотекарем ІІ категорії Наукової бібліотеки НаУКМА (2013), а після завершення аспірантури у 2016 р. лаборантом, молодшим науковим (2016) та науковим співробітником (2017) відділу Наукові фонди Інституту археології НАН України.

З 2008 р. і по теперішній час постійний учасник Батуринської міжнародної українсько-канадської археологічної експедиції, де пройшла шлях від практиканта-землекопа до начальника розкопу. Також постійно приймає участь в археологічних експедиціях на поселенні Шестовиця (2009—2012), Виповзів (2010 — по теперішній час) та м. Седнів (з 2015).

Захистила кандидатську дисертацію «Керамічний комплекс Батурина XVII — початку XVIII ст.» у 2017 р., у цьому ж році отримала науковий ступінь кандидата історичних наук.

У 2018 р. пройшла стажування по програмі Польської комісії у справах ЮНЕСКО на базі Варшавського університету (Польща).

До сфери наукових інтересів (XVII—XVIIІ ст.) входить матеріальна культура доби пізнього середньовіччя та раннього модерну Північного Лівобережжя, у першу чергу різноманітні категорії керамічних виробів (посуд, кахлі, дрібна керамічна пластика).

Автор 27 наукових праць та розділу колективної монографії, присвяченої матеріальній культурі Батурина XVII—XVIIІ ст.

Дивитись на Google Scholar: scholar.google.com.ua.

Дивитись на Academia.edu: rambler.academia.edu.

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

WAS: Популярна історія
Цей ресурс створений для розвінчання міфів, що світом править містика, щось надприродне та паранормальне. Автори доводять, що історію роблять люди, котрі не завжди чинять правильно та логічно, а ми через віки намагаємося їх зрозуміти. Канал «WAS: Популярна історія» розповідає про маловідомі історії, яскравих персонажів, важливі події.

National Archaeological Record of Romania (RAN)
Великий архів румунської археологічної та історичної літератури.

Книги за Македония
Література з історії та етнографії Болгарії й Македонії.

YouTube-канал "Історія без міфів"
Канал розповідає про всі періоди історії та різні спектри питань: політичні, воєнні, економічні, історії міжнародних відносин, мистецтва та спорту, біографії видатних особистостей. Часто запрошують у гості в якості спікерів-експертів із науково-дослідних інститутів, історичних музеїв та університетів, в тому числі "спілчан".

YouTube-канал "Твоя підпільна гуманітарка"
Цей проєкт не є власне історичним, а розглядає ширше коло гуманітарних питань. Та для тих, хто прагне вивчати історію в ширшому контексті, — неабияка знахідка, адже тут і про розвиток української мови, літератури, культури в найрізноманітніших проявах.

Сайт "Историческая библиотека"
Великий обсяг літератури з археології в html-форматі.

YouTube-канал "Реальна історія"
Ведучий каналу Акім Галімов створює невеликі відео на важливі історичні теми, якими спекулює росія.

Ви знаходитесь тут: Про нас Керівні органи