Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Гречко Денис Сергійович

ГРЕЧКО Денис Сергійович народився 1 жовтня 1982 р. у м.Харків. У 2004 р. закінчив історичний факультет (кафедра історіографії, джерелознавства та археології) Харківського ніціонального університету ім. В.М. Каразіна. У 2003—2004 рр. в університеті був керівником Стедентського наукового товариства факультету.

Трудовий шлях. 2003 — керівник гуртка археології Центру дитячої та юнацької творчості Дзержинського району м. Харків. 2004—2007 — аспірант Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна. 2008—2009 — молодший науковий співробітник Старокиївської археологічної експедиції Інституту археології НАН України. 2009—2011 — науковий співробітник відділу античної археології Інституту археології НАН України. 2011 — по теперішній час — старший науковий співробітник відділу археології раннього залізного віку Інституту археології НАН України.

Кандидат історичних наук, старший науковий співробітник. Автор та співавтор понад 60 наукових робіт, у тому числі монографій «Населення скіфського часу на Сіверському Дінці» та «Гришковский могильник скифов на Харьковщине» (співавтор Шелехань А.В.). Вчений секретар відділу археології раннього залізного віку ІА НАНУ; старший викладач кафедри історії України та музеєзнавства Київського національного університета культури та мистецтв.

Коло наукових інтересів: поховальні звичаї та хронологія матеріальної культури населення півдня Східної Європи у ранньому залізному віці, взаємовідносини варварського населення та грецьких колоністів Північного Причорномор’я.

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

YouTube-канал "Твоя підпільна гуманітарка"
Цей проєкт не є власне історичним, а розглядає ширше коло гуманітарних питань. Та для тих, хто прагне вивчати історію в ширшому контексті, — неабияка знахідка, адже тут і про розвиток української мови, літератури, культури в найрізноманітніших проявах.

Blue Shield
Робота для охорони культурної спадщини у світі з координації підготовки і реагування на надзвичайні ситуації (сайт англійською мовою).

"Библиотека истории"
Велика кількість історичної літератури.

Stratum plus
Архів журналу "Stratum plus".

Книги за Македония
Література з історії та етнографії Болгарії й Македонії.

Ви знаходитесь тут: Про нас Керівні органи