Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Проект Закону України «Про відродження унікального Символу православ’я — церкви Богородиці (Десятинної) в місті Києві» та його обговорення

ПРОЕКТ Закону України «Про відродження унікального Символу православ’я — церкви Богородиці (Десятинної) в місті Києві», зареєстрований 21.09.2011 р. № 9196 (читати тут)

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА до проекту Закону України «Про відродження унікального Символу православ’я — церкви Богородиці (Десятинної) в місті Києві» (читати тут)

5.10.2011

ЗАКЛЮЧЕННЯ на проект Закону України «Про відродження унікального Символу православ’я — церкви Богородиці (Десятинної) в місті Києві», зареєстрований 21.09.2011 р. № 9196 (читати тут)

ЗАКЛЮЧЕННЯ на проект Закону України «Про відродження унікального Символу православ’я — церкви Богородиці (Десятинної) в місті Києві», зареєстрований 21.09.2011 р. № 9196.

За своїм тоном та змістом вказаний проект складає дивне враження, начебто він підготовлений не юристом, а клерікально налаштованими малоосвіченими церковниками. В певних випадках він протирічить нашій Конституції, що визначає Україну як світську державу.
Незрозуміло, що означає «Символ православ’я» як з юридичної так і релігійної точки зору. Яке конкретно змістовне навантаження несе термін «духовно-символічний, православний комплекс»? Це недоречна колоцерковна риторика. Адже це текст закону, а не виступу чи статті. Пояснювальна записка до нього рясніє фактичними помилками. Собор св. Софії не виконує ніяких «аналогічних функцій» — це музей.

Читати повний текст заключення

Г.Ю. Івакін
5.10.2011

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

YouTube-канал "Реальна історія"
Ведучий каналу Акім Галімов створює невеликі відео на важливі історичні теми, якими спекулює росія.

Відлуння віків
Український пам’яткоохоронний інтернет-ресурс.

LIKБЕЗ. Історичний фронт
Метою проєкту є популяризація історії України у найрізноманітніших форматах, оскільки саме адекватне бачення минулого є підставою української ідентичності та запорукою єдності країни. Початковою мотивацією для створення проєкту стала інформаційна протидія російській пропаганді, в якій історична риторика займає дуже вагоме місце.

National Archaeological Record of Romania (RAN)
Великий архів румунської археологічної та історичної літератури.

Германо-слов'янська археологічна експедиція ХНУ ім В.Н. Каразіна
Український пам’яткоохоронний інтернет-ресурс.

Археологія Дубенщини
Сайт присвячений археології та історії м. Дубна і Дубенського району Рівненської області, а також близьких територій (Віталій Ткач).

Книги за Македония
Література з історії та етнографії Болгарії й Македонії.

Ви знаходитесь тут: Київ Десятинна церква Проект Закону України «Про відродження унікального Символу православ’я — церкви Богородиці (Десятинної) в місті Києві» та його обговорення