Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Пивна Історія — проект студії Wild Fox Film (https://www.youtube.com), який має в своїй основі відомий британський проект «Drinking History» та «Команда часу».

За основу проекту взято ідею створення максимально невимушеної атмосфери дружньої бесіди на цікаву тему в форматі «Віртуальний трансісторичний паб».

У записі перших двох сезонів взяли участь археолог і реконструктор Андрій Оленич та викладач кафедри археології та музеєзнавства КНУ ім. Т. Г. Шевченка, археолог Євген Синиця (які також є членами ВГО САУ).

https://www.youtube.com

Мета проекту — у максимально невимушеній, цікавій та доступній формі говорити на теми, які, як правило обходяться загальними курсами з історії але є максимально популярними серед пересічного населення, а саме: побут, іжа, повсякденне життя в різні епохи нашої та всесвітньої історії.

Завдання — донести до глядача ідею що історичні знання можуть бути не тільки цікавими, але й захоплюючими. Такими, які легко вплести в своє повсякдення кожен. Як те, що може надихати, веселити змушувати замислюватись над власною буденністю і розуміти, що є альтернатива модним темам та інформаційним трендам.

Аудиторія — хоча на початку кожного відео ми маємо дисклеймер з попередженням 18+, в дійсності контент максимально адаптований із метою максимального пом'якшення ненавмисної пропаганди посиденьок з алкоголем в бік інтелектуальності бесіди та її невимушеного, дружнього формату. Також ми не дозволяємо собі неформатних висловлювань, окрім виключень, які навмисно передбачені сценарною командою.

Гостями передач передбачені передусім  професійні історики, археологи, етнографи. Крім того, запланові бесіди з майстрами-реконструкторами та вільними істориками, чия фаховість не викликає сумнівів.

Також вітаються альтернативні тем,и пропоновані безпосередніми бажаючими взяти участь: наприклад пов'язані з трендовими історичними темами, історичними мемами, фейками, сучасною міфотворчістю, тощо.

Інтерв'єерами є члени знімальної команди із зацікавлених у темі спеціалістів студії, та запрошені гості і медіаособи (Кирило Галушко, Іван Семесюк, тощо).

Борис Роженко

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

Сайт "Историческая библиотека"
Великий обсяг літератури з археології в html-форматі.

National Archaeological Record of Romania (RAN)
Великий архів румунської археологічної та історичної літератури.

"Библиотека истории"
Велика кількість історичної літератури.

YouTube-канал "Історія без міфів"
Канал розповідає про всі періоди історії та різні спектри питань: політичні, воєнні, економічні, історії міжнародних відносин, мистецтва та спорту, біографії видатних особистостей. Часто запрошують у гості в якості спікерів-експертів із науково-дослідних інститутів, історичних музеїв та університетів, в тому числі "спілчан".

YouTube-канал "Реальна історія"
Ведучий каналу Акім Галімов створює невеликі відео на важливі історичні теми, якими спекулює росія.

Blue Shield
Робота для охорони культурної спадщини у світі з координації підготовки і реагування на надзвичайні ситуації (сайт англійською мовою).

Книги за Македония
Література з історії та етнографії Болгарії й Македонії.

Ви знаходитесь тут: Культурні заходи Пивна Історія — проект студії Wild Fox Film