Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Конференції

Дитяча науково-практична археологічна конференція «АРХЕОЛОГІУМ»

30—31 березня 2018 року в місті Харкові на базі Музею археології ХНУ імені В. Н. Каразіна відбулась дитяча науково-практична конференція, яка була організована та проведена спільними зусиллями колективу Музею, Ради молодих вчених ІА НАНУ за фінансової підтримки ВГО «Спілка археологів України»

У ній прийняли участь учні 8—11 класів та студенти 1—3 курсів з Миколаєва, Запоріжжя, Києва, Чугуєва та Харкова. До дня конференції було видано збірник тез, з яким невдовзі можна буде ознайомитися у електронному форматі на нашому сайті.

Під час заключного обговорення результатів була внесена пропозиція створити єдиний майданчик у глобальній мережі, присвячений дитячій археології в Україні. Завданнями цього ресурсу є: координація дій і співпраця гуртків і центрів, поширення інформації про археологічні конференції, польові школи, експедиції, в яких приймає участь учнівська молодь.

Сайт ВГО «Спілка археологів України» з радістю надасть цю можливість молодим вченим!!!

Переглянути збірник можна тут:
Пеляшенко, К. Ю. (ред). 2018. Дитяча науково-практична археологічна конференція «Археологіум». Тези доповідей конференції, м. Харків, 30—31 березня 2018 р. Харків: Майдан.

Археологічна конференція у НаУКМА 2018

31 січня 2018 р. у Національному університеті "Києво-Могилянська академія" відбулась міжнародна наукова конференція "Археологічні студії: проблеми та перспективи-2018", яка зібрала кілька десятків вчених і студентів з України, Білорусі, Росії й Польщі.

Конференція відбулась за підтримки ВГО "Спілка археологів України".

Перейти на фб-сторінку Кафедри археології НаУКМА.






Міжобласна науково-практична конференція «II Охтирські міжрегіональні археологічні читання»

Міжобласна науково-практична конференція «II Охтирські міжрегіональні археологічні читання», присвячена 130-річчю з дня народження охтирчанина, археолога, музейного діяча та педагога М.Я. Рудинського.

ОХТИРСЬКА МІСЬКА РАДА, ВІДДІЛ КУЛЬТУРИ І ТУРИЗМУ ОХТИРСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Співорганізатори:

Комунальний заклад «Охтирський міський краєзнавчий музей»,

«Спілка археологів України».

Переглянути програму конференції

Переглянути фотозвіт: facebook.com


Круглий стіл польських та українських археологів «Середньовічна археологія. Нові відкриття»

29 березня в музеї археології Інституту археології НАН України відбувся Круглий стіл польських та українських археологів «Середньовічна археологія. Нові відкриття», в якому взяли участь дослідники Інститутів археології НАНУ і ПАН, Національного університету «Львівська політехніка», Музею землі хелмської, представники Посольства Польщі в Україні . Директор Інституту археології та етнології ПАН Анджей Буко зробив доповідь про унікальні дослідження в Бодзі “Bodzia. Elitarny cmentarz z początkó w państwa Polskiego”, презентував однойменну монографію (Warszawa, 2016), а також розповів про головні задачі та проблеми досліджень в Холмі. Юрій Лукомський (Інститут українознавства НАН України ім. І. Крип’якевича) вже детально доповів про розкопки в 2013—2014 роках спільної україно-польської експедиції храму Пресвятої Богородиці ХІІІ ст. в Холмі, де був похований відомий державний діяч князь Данило Галицький, якому папа Іннокентій ІV надав титул короля Русі. Відбулася також презентація двох спільних колективних монографій, присвячених цим дослідженням, що вийшли друком минулого року у Львові та Холмі («Король Данило Романович: культурна і державотворча спадщина його доби» та «Od cerkwi katedralnej króla Daniela Romanowicza do bazyliki PW. Narodzenia NMP w Chełmie. Wyniki badań interdyscyplinarnych sezonu 2013—2014”). Гліб Івакін розповів про головні результати археологічного вивчення Десятинної церкви 2005—2011 років. Всеволод Івакін доповів про останні цікаві знахідки в Києві (Феофанія, Поділ, "град Володимира", Китаєве) енколпіонів, хрестиків, браслетів, товарних пломб, поховань Х ст. з прикрасами, житла празько-корчацької культури VI—VII ст., ділянки шляху з Києва на Вишгород тощо. Провів екскурсію і надавав роз’яснення по виставці із знахідкам 2016—2017 років.

Відбулася розмова про перспективні напрямки потенційної співпраці українського та польського академічних археологічних інститутів та обмін науковою літературою. Директори обох інститутів (Віктор Чабай і Анджей Буко) домовились про відновлення угоди про співпрацю обох установ. Круглий стіл засвідчив результати плідної співпраці археологів двох країн та традиційно дружні відносини між ними.



ІІІ Міжнародна літня польова археологічна школа

Історико-культурний заповідник "Більськ" та Інститут археології НАН України запрошують до участі у роботі ІІІ Міжнародної літньої польової археологічної школи.




II Міжнародна літня польова археологічна школа «Охорона, дослідження та популяризація культурної спадщини»

Шановні колеги!

Запрошуємо Вас взяти участь у роботі II Міжнародної літньої польової археологічної школи «Охорона, дослідження та популяризація культурної спадщини», яка буде проходити з 15 липня по 15 серпня на базі історико-культурного заповідника «Більськ» в с. Більськ і смт. Котельва Полтавської області. Організаторами виступають Інститут археології НАН України, Комунальна установа Історико-культурний заповідник «Більськ» Полтавської обласної ради, ВГО «Спілка археологів України», Дніпропетровський національний університет імені О.Т. Гончара.

Особливу увагу буде приділено методиці виявлення археологічних пам’яток, початкових етапах їх вивчення, а також підготовці облікової документації та процесу постановки їх на облік. Для реалізації цих завдань на сучасному методичному і технічному рівні особливу увагу буде приділено основам фіксації археологічних об’єктів за допомогою ГІС-технологій (О. Коротя). Для залучення інтересу громадськості до об’єктів культурної спадщини будуть проведені заняття з візуалізації результатів роботи за допомогою комп’ютерних технологій, аерофотозйомки (І.В. Зоценко, В. Гнера).

Крім того, в програму роботи школи будуть включені як узагальнюючі лекції, присвячені проблемам вивчення окремих пам’яток, культур або періодів, так і методичні заняття з сучасних методів дослідження в археології.

Планується відвідання Пархомівського історико-художнього музею, де знаходиться унікальна в своєму роді колекція оригінальних полотен художників; Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному; садиби Кочубея в Диканьці.

Проживання учасників експедиції і польової школи планується у наметовому таборі. Необхідно мати своє туристичне спорядження (намет, спальник, каремат). Є можливість розміщення учасників в готелі і навчальному комплексі.

Контактна адреса: 04210, м. Київ, просп. Героїв Сталінграду, 12, ІА НАН України, Гречко Денис Сергійович:
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

З повагою, організатори.

 


Археологічні студії: здобутки та перспективи — 2016

Національний університет «Києво-Могилянська академія» Кафедра археології запрошує всіх охочих взяти участь у Науковій конференції студентів, аспірантів і молодих науковців

«Археологічні студії: здобутки та перспективи — 2016»

У рамках Днів науки у НаУКМА 27 січня 2016 року відбудеться чергова археологічна конференція. Основною метою проведення конференції є розширення наукового інформаційного обміну між досвідченими фахівцями, молодими дослідниками, аспірантами та студентами.

Подробиці >>


У 2015 РОЦІ НА БІЛЬСЬКОМУ ГОРОДИЩІ ДАНО СТАРТ «ПОЛЬОВІЙ АРХЕОЛОГІЧНІЙ ШКОЛІ» МОЛОДИХ ВЧЕНИХ

Ідея щодо організації літніх польових археологічних шкіл для молодих науковців звісно не є новою. Про подібний задум давно говорили і мріяли дослідники Більського городища, адже саме на таких грандіозних та інформативних пам’ятках і мають пізнавати прадавні сторінки історії студенти вищих навчальних закладів та аспіранти.

І ось у 2015 році, попри всі економічні складнощі, спільними зусиллями Інституту археології НАН України (ідея проекту належить с. н. с. відділу археології раннього залізного віку Д.С. Гречку), ВГО «Спілка археологів України» та історико-культурного заповідника «Більськ» усе ж задум вдалося втілити в життя… Чому саме Більське городище обрано для роботи Школи? Відповідь проста — пам’ятка є надто унікальною та шанованою в науковому світі та вже давно є туристичною й історичною перлиною України.

С.А. Скорий та О.Д. Могилов, представники Відділу археології раннього залізного віку ІА НАНУ, плідно працювали над координацією роботи молодих дослідників. Сприяння та конкретну допомогу в організації діяльності Школи надали представники органів місцевого самоврядування: голова Котелевської районної ради В.В. Довгуша та перший заступник Котелевської районної державної адміністрації П.М. Луговий, заступник начальника управління культури Полтавської облдержадміністрації В.В. Вождаєнко, голова Більської сільськоїради С.В. Залізняк, а також небайдужі меценати й передусім — директор СТОВ «Скіф» О.В. Бовдир. Без цих людей даний проект так би й залишився невтіленою у життя мрією…

Розкопки кургану скіфського часу в ур. Перещепине

Програма роботи Школи була розрахована на період з 15 липня по 15 серпня 2015 року та включала в себе як польові археологічні дослідження, так і теоретичний лекційний блок, присвячений різноманітним проблемам історії та археології раннього залізного віку Європи, питанням антропології, археологічної методології, пам’яткоохоронної діяльності. Лекції в Школі читали знані фахівці: д. і. н., проф. С.А. Скорий, д. і. н., проф. О.Г. Левицкий (Молдова), к. і. н. О.Б. Супруненко, О.Д. Могилов, І.Б. Шрамко, С.А. Задніков, Ю.О. Пуголовок та ін.

До роботи літньої польової археологічної школи долучилися представники 5 вищих учбових закладів України (Дніпропетровський національний університет ім. О.Т. Гончара, Київський національний університет культури і мистецтв, Сумський державний педагогічний університет ім. А.С. Макаренка, Кам’янець-Подільський національний університет ім. І.І. Огієнка, Кіровоградський державний педагогічний університет ім. В.К. Винниченка). Активну участь у роботі, передусім у теоретичних заняттях, приймали представники Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна. До всіх них долучилися молоді аспіранти, представники провідних вітчизняних закладів культури та освіти. Разом їх — більше 55 чоловік.

Головна мета діяльності Школи — опанування тонкощів археологічної науки учасниками, проведення повномасштабних наукових досліджень на території Більського городища, налагодження дієвої співпраці між молодими дослідниками щодо дослідження пам’яток, передусім скіфської доби.

На всіх учасників проекту чекала активна та результативна польова робота. За 3 тижні молоді дослідники разом із досвідченими керівниками дослідили курган (V—IV ст. до н. е.) в урочищі Перещепине. Поховання виявилося повністю пограбованим. Вперше курган зазнав втручання злодіїв за скіфської доби, а вдруге — у XVIII—XIX ст. Тому вдалося лише знайти вінце корчаги, фрагмент залізної булавки та кістки похованого небіжчика.

Виступ С.А. Скорого під час засідання

Учасники школи в межах городища було відкрили й дослыдили курганоподібний насип VI—V ст. до н. е. (урочище «1-ше поле»). Працюючи на даному об’єкті, було знайдено місцеву ліпну кераміку скіфського часу, імпортний грецький посуд (наприклад, уламки амфор з центру виробництва Лесбос), бронзове вістря стріли, намистину, оселок, а також бронзові зливки, що свідчить про розповсюдження бронзоливарної діяльності серед населення давнього протоміста.

На цьому практична робота не зупинилась. Учасники проекту провели розвідки на території городища. Як результат — закладено шурфи на поселеннях — Безодня, Лісовий кут, Поле II бригади, Сад, Царина Могила, обстежено поселення черняхівської культури в урочищі Перещепине, складено плани курганних могильників в околиці Західного укріплення Більського городища.

На учасників школи чекала цікава та різноманітна культурно-розважальна програма: екскурсії Більським городищем, селищем Котельва (з відвідуванням музею С.А. Ковпака, Свято-Троїцької церкви XIX ст.), а також прогулянки унікальними екологічними стежками Ковпаківського лісопарку — пам’ятки садово-паркового мистецтва національного значення. У наступному, 2016 році, плануються екскурсії до Пархомівского історико-художнього музею, Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішні, садиби Кочубея в Диканьці.

Учасники засідання

Наступний рік обіцяє особливо насичену роботу в рамках проекту «Літня польова археологічна школа». Усе більше ВИШів виявляє зацікавленість у прийнятті участі в роботі Школи. І це дійсно вражає! Більське городище поступово стає науковим центром, до якого линутимуть молоді дослідники-археологи з усіх куточків нашої держави!

Директор ІКЗ «Більськ» І.І. Корост


Конференція «Київське Полісся: історія, археологія, етнографія»

Іванківська районна державна адміністрація
Інститут археології НАН України
Державний науковий центр захисту культурної спадщини від техногенних катастроф ДАЗВ України

запрошують до участі в міжнародній науковій історико-краєзнавчій конференції

«Київське Полісся: історія, археологія, етнографія»

Місце проведення: м. Іванків, Київської області.
Час проведення: 9—11 вересня 2015 р.

Тематика:
• Стан та перспективи дослідження археологічної спадщини Київського Полісся.
• Традиційна культура регіону та проблеми її дослідження і збереження.
• Відтворення історичного минулого краю.
• Туристичний потенціал Полісся та Чорнобильської зони.

До участі в конференції запрошуються: археологи, етнологи, історики, мистецтвознавці, краєзнавці.
Мови конференції: українська, російська, польська, англійська.
Матеріали конференції планується видати окремою збіркою.
Доповіді для опублікування приймаються під час роботи конференції.
Проїзд від Інституту археології (м. Київ, вул. Володимирська, 3), проживання, харчування за рахунок приймаючої сторони.
Передбачається екскурсійна програма.
Заявки на участь приймаються до 1 липня 2015 р. за електронною адресою:
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду (Чміль Леся).

В заявці необхідно вказати:
• Прізвище, ім’я, по-батькові
• тема доповіді
• місце роботи, посада
• науковий ступінь, вчене звання
• електоронна адреса, телефон.


32-га Міжнародна краєзнавча конференція молодих учених

28 листопада 2014 р. відбулася 32-га Міжнародна краєзнавча конференція молодих учених «Наука і освіта у краєзнавчому вимірі», присвячена 210-ій річниці заснування Харківського університету. Організаторами конференції виступили історичний факультет та Центр краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Студентське наукове товариство історичного факультету та Всеукраїнська громадська організація «Спілка археологів України». У роботі конференції взяли участь близько 80 студентів, аспірантів та молодих учених, представників наукових, навчальних і культурних закладів України та Росії. Робота конференції відбувалася у рамках 9 секцій.

З матеріалами секції "Археологія" можна ознайомитися тут:

Наука і освіта у краєзнавчому вимірі. Матеріали XXХІІ Міжнародної краєзнавчої конференції молодих учених. Секція «Археологія та краєзнавство». — К., 2014. — 52 с.

Більше інформації >>


НАУКОВИЙ СЕМІНАР "ДАВНІ МАЙСТЕРНІ ТА ВИРОБНИЦТВО У ВІСЛО-ДНІПРОВСЬКОМУ РЕГІОНІ"

Експозиція виставки памяті
Д.Н.Козака

2729 листопада 2014 р. в Історико-краєзнавчому музеї м. Винники Львівської області відбувся П’ятий міжнародний науковий семінар "Давні майстерні та виробництво у Вісло-Дніпровському регіоні", організаторами якого виступили поруч з місцевим музеєм Інститут археології Жешівського університету та Відділ охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської обласної державної адміністрації.

Під час проведення семінару було відкрито виставку "Хрінники: 20 років археологічних досліджень", приурочену пам’яті видатного українського археолога Дениса Никодимовича Козака (1944—2014). На ній представлені матеріали, здобуті археологічною експедицією Інституту археології НАНУ під керівництвом Д.Козака на берегах Хрінницького водосховища на Рівненщині. Пам’ятки різних епох, розміщені на берегах водосховища, інтенсивно руйнуються при обвалах високих берегів, тому з 1993 р. тут почалися планомірні рятувальні роботи. Здобуті за двадцять років роботи археологів у Хрінниках матеріали зберігаються у фондах Рівненського музею, який і виступив співорганізатором виставки. Доповнена археологічна виставка також фотоматеріалами, які ілюструють життєвий та науковий шлях видатного українського археолога Д. Козака.

Волинська тематика на семінарі була представлена у доповідях Василя Оприска (Львів), Богдана Прищепи (Рівне), Сергія Теліженка (СімферопольКиїв), Віталія Коноплі (Львів), Віталія Ткача (Дубно), Дмитра Вертелецького (Остріг), Віктора Баюка (Луцьк), Сергія Панишка (Луцьк), Романа Миськи (Львів), Олексія Златогорського (Луцьк).

Василь Оприск у співавторстві з покійним Денисом Козаком підготували доповідь про один тип виробничих печей сільських поселень Західної Волині у ранньому середньовіччі, охарактеризувавши матеріали досліджень у с. Городок Луцького району. Сергій Теліженко розповів про досліджений неолітичний об'єкт культури лінійно-стрічкової кераміки у с. Ратнів Луцького району. Богдан Прищепа дав загальну характеристику ювелірного ремесла у середньовічній Пересопниці за виявленими під час досліджень матеріалами. Сергій Панишко ввів у науковій обіг результати досліджень гончарного горна литовської доби із Жидичина Ківерцівського району. Матеріали, виявлені під час досліджень поховання кочовників у с. Рованці Луцького району, ввели у науковий обіг Олексій Златогорський і Тарас Верба. Зокрема, провівши серію аналогій серед середньовічних знахідок, вони прийшли до висновку, що у с. Рованці було виявлено поховання угорців.

ДП "Волинські старожитності" висловлює щиру подяку організаторам семінару за його високий науковий рівень, цікаві доповіді, а також за теплий прийом гостей та можливість щиро поспілкуватися з колегами.

Прес-центр ДП "Волинські старожитності"


XXХІІ Міжнародна краєзнавча конференція молодих учених «Наука і освіта у краєзнавчому вимірі»

Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна
Центр краєзнавства імені академіка П.Т. Тронька
Історичний факультет
Студентське наукове товариство
Національна спілка краєзнавців України
Східно-регіональний відділ Центру пам’яткознавства НАН України та УТОПІК
ВГО "Спілка археологів України"

Шановні колеги!
Запрошуємо вас взяти участь у XXХІІ-й Міжнародній
краєзнавчій конференції молодих учених
«Наука і освіта у краєзнавчому вимірі»,
присвяченій 210-річчю Харківського університету

Конференція відбудеться 28 листопада 2014 р. на історичному факультеті ХНУ імені В.Н. Каразіна
Секція:
• Археологія та краєзнавство
Заявку на участь у конференції та тези доповідей (2000—2500 знаків)
просимо подавати до 2 листопада 2014 р. (включно) через спеціальну електронну форму, вхід до якої — через головну сторінку сайту історичного факультету ХНУ: http://history.karazin.ua.

Робочі мови конференції: українська та російська (NB! Крім заявки!)

Планується видати тези секції археології. Для цього прохання надіслати до 2.11.2014 тези обсягом 2—7 сторінок (14 кегль, 1,5 інтервал), посилання — напівкод (Прізвище, 2012, с. 6; рис. 5, 2—4; табл. 3); на рисунки (рис. 1, 3), де перша цифра — номер рисунка, друга — позиція на рисунку; на таблиці (табл. 2).

Список літератури — в алфавітному порядку.
Фамилия И.О. Название монографии. — Город, 2012. — 150 с.
Фамилия И.О. Название статьи // Название сборника. — город, 2012. — С. 15—25.
Фамилия И.О. Название работы // Название конференции: Тезисы докл. — Город, 2012. — С. 15—25.
Фамилия И.О. Название статьи // Название периодического издания. — 2012. — № 1 (чи Вып. 1; Т. 1 та ін.). — С. 15—25.
Фамилия И.О. Название отчета / Название архива. — 2012. — № 1. (за нумерацією, прийнятою архівом, напр.: ІА НАН України. — 2012/5).

Увесь текст давати одним файлом. Рисунок обов’язково повинен бути наданий у форматі *.tif з розподільною здатністю не менше 300 dpi, а також у форматі, в якому його було виконано.
Прохання надіслати матеріали до 2.11.2014 р. на адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду (Денис Гречко).


НЕКРОПОЛІ РІВНЕНЩИНИ

1 жовтня 2014 року з ініціативи Рівненського обласного краєзнавчого музею у його приміщенні відбулось засідання круглого столу «Некрополі Рівненщини», присвяченого проблемам збереження кладовищ. Захід об’єднав дослідників, науковців і краєзнавців, що займаються проблематикою поховань у досить широкому хронологічному діапазоні — від епохи бронзи до середини ХХ ст.

Зокрема, директор Рівненського музею Олександр Булига розповів про козацькі могили Берестечка. Про діяльність пошукових організацій ВГО «Союз «Народна Пам’ять» та археологів ДП «Волинські старожитності» розповів Олексій Златогорський. Він висвітлив пошукові та археологічно-ексгумаційні роботи спільної українсько-польської експедиції у Шацькому районі Волинської області, у с. Гайки-Ситенські Радивилівського району та у с. Тинне Сарненського району Рівненської області.

Регіональні особливості архаїчних надгробків Рівненщини  стали темою виступу старшого наукового співробітника Інституту дослідів Волині (Рівне)  Олексія Нагорнюка, про польські поховання та поховання на старих кладовищах Рівного розповіли Галина Данильчук та Чеслав Хитрий. Про поховання як пам’ятки археології і історії розповів Олексій Черницький, про давні некрополі міста Дубно  Юрій Пшеничний, острозькі некрополі – Миколай Манько, польський цвинтар у Клевані – Оксана Байцар-Артеменко.

Присутні учасники круглого столу прийшли до висновку, що нині держава та і суспільство досить мало уваги приділяє давнім похованням і могилам, а отже і власній історичній пам’яті. Як наголосила Галина Данильчук  «європейці спостерігають за тим, як ми ставимось до своїх некрополів. Поки ми не почнемо шанувати своїх предків – шлях у Європу для нас закритий однозначно».

Це був перший круглим стіл, присвячений некрополям Рівненщини. Організатори заходу, враховуючи успішне його проведення, планують зробити його постійним засіданням. А за результатами засідань  готувати наукові та науково-популярні матеріали.

Прес-центр ДП «Волинські старожитності»

Виступ Олексія Златогорського Виступ Олексія Нагорнюка
Виступ Галини Данильчук Єврейські (хасидські) могилки у с.Оржів на Рівненщині

Наука і освіта у краєзнавчому вимірі

Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна
Центр краєзнавства імені академіка П.Т. Тронька
Історичний факультет
Студентське наукове товариство
Національна спілка краєзнавців України
Східно-регіональний відділ Центру пам’яткознавства НАН України та УТОПІК
ВГО ”Спілка археологів України”

Шановні колеги! Запрошуємо вас взяти участь у XXХІІ-й Міжнародній краєзнавчій конференції молодих учених «Наука і освіта у краєзнавчому вимірі», присвяченій 210-річчю Харківського університету.

Конференція відбудеться 28 листопада 2014 р. на історичному факультеті ХНУ імені В.Н. Каразіна.

Планується робота за такими напрямами:
• Розвиток краєзнавства у Харківському університеті
• Краєзнавчі осередки на Харківщині
• Особистості у краєзнавчому русі
• Бібліотечне та музейне краєзнавство
• Архіви — джерела інформації з історії регіонів
• Церковне краєзнавство
• Слобожанський фольклор та етнографія у локальному вимірі
• Археологія та краєзнавство • Мистецтвознавчий дискурс краєзнавства
• Краєзнавство і розвиток туризму Заявку на участь у конференції та тези доповідей (2000—2500 знаків) просимо подавати до 2 листопада 2014 р. (включно) через спеціальну електронну форму, вхід до якої — через головну сторінку сайту історичного факультету ХНУ: http://history.karazin.ua.

Робочі мови конференції: українська та російська.
Адреса оргкомітету конференції: Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, історичний факультет, ауд. 5-59 (Головний корпус, 5 поверх) майдан Свободи, 4, Харків 61022, Україна;
Тел.: +38(097)025-64-64; +38(057)707-53-85
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ;
WWW: http://history.karazin.ua

Оргкомітет


Сторінка 1 з 3

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

Blue Shield
Робота для охорони культурної спадщини у світі з координації підготовки і реагування на надзвичайні ситуації (сайт англійською мовою).

Stratum plus
Архів журналу "Stratum plus".

Відлуння віків
Український пам’яткоохоронний інтернет-ресурс.

National Archaeological Record of Romania (RAN)
Великий архів румунської археологічної та історичної літератури.

WAS: Популярна історія
Цей ресурс створений для розвінчання міфів, що світом править містика, щось надприродне та паранормальне. Автори доводять, що історію роблять люди, котрі не завжди чинять правильно та логічно, а ми через віки намагаємося їх зрозуміти. Канал «WAS: Популярна історія» розповідає про маловідомі історії, яскравих персонажів, важливі події.

Археологія Дубенщини
Сайт присвячений археології та історії м. Дубна і Дубенського району Рівненської області, а також близьких територій (Віталій Ткач).

УКУЛЬТУРА / UCULTURE
Платформа для знайомства з українською культурою. Від професійних дослідників культури. Тут розповідають про українську культуру не через перелік дат, імен і фактів, а через історії про людей. Про що вони мріяли, яким був їхній побут, якими цінностями вони керувалися, що їх надихало. І головне, разом шукаємо відповідь на питання — як ці історії впливають на нас і визначають наше сьогодення.

Ви знаходитесь тут: Новини Конференції