Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Протокол № 3
засідання правління ВГО «Спілка археологів України»
м. Київ
11 квітня 2019 р.

ПРИСУТНІ: голова САУ Я. Гершкович, секретар Л. Мироненко, Д. Гречко, Є. Синиця, О. Малишев, А. Корвін-Піотровський, В. Івакін, К. Чуєва, С. Горбаненко, Ю. Ушкова, Ю. Пуголовок, О. Осаулюк, В. Баранов.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:
1. Рекомендація кандидатури археолога В. Коваленка на отримання звання "Почесний громадянин м. Чернігова".
2. Прийняття тексту листа-звернення до Міністерства культури України, Міністерства закордонних справ України та Служби безпеки України щодо повернення в Україну унікального давнього металевого шолома.
3. Звільнення від сплати членських внесків пенсіонерів, які не працюють.

СЛУХАЛИ:
1. Рекомендація кандидатури археолога В. Коваленка на отримання звання "Почесний громадянин м. Чернігова". (Я. Гершкович, Л. Мироненко).
УХВАЛИЛИ: Рекомендувати кандидатуру Володимира Петровича Коваленка на отримання звання «Почесний громадянин м. Чернігова». Відзначити вагомий вклад В. П. Коваленка у розвиток археології міста Чернігова та регіону в цілому.
2. Прийняття тексту листа-звернення до Міністерства культури України, Міністерства закордонних справ України та Служби безпеки України щодо повернення в Україну унікального давнього металевого шолома. (Я. Гершкович).
УХВАЛИЛИ:
3. Прийняти і затвердити лист-звернення до Міністерства культури України, Міністерства закордонних справ України та Служби безпеки України щодо повернення в Україну унікального давнього металевого шолома. Текст листа прикріплено у вигляді додатку до протоколу (додаток 1).
4. Звільнення від сплати членських внесків пенсіонерів, що не працюють (Я. Гершкович).
УХВАЛИЛИ: Звільнити від сплати членських внесків пенсіонерів, що не працюють. За пропозицією К. Чуєвої у подальшому розглянути питання щодо особливостей «почесного членства».

Голова правління доктор історичних наук Я. П. Гершкович
Секретар правління кандидат історичних наук Л. В. Мироненко

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

"Библиотека истории"
Велика кількість історичної літератури.

YouTube-канал "Історія без міфів"
Канал розповідає про всі періоди історії та різні спектри питань: політичні, воєнні, економічні, історії міжнародних відносин, мистецтва та спорту, біографії видатних особистостей. Часто запрошують у гості в якості спікерів-експертів із науково-дослідних інститутів, історичних музеїв та університетів, в тому числі "спілчан".

National Archaeological Record of Romania (RAN)
Великий архів румунської археологічної та історичної літератури.

LIKБЕЗ. Історичний фронт
Метою проєкту є популяризація історії України у найрізноманітніших форматах, оскільки саме адекватне бачення минулого є підставою української ідентичності та запорукою єдності країни. Початковою мотивацією для створення проєкту стала інформаційна протидія російській пропаганді, в якій історична риторика займає дуже вагоме місце.

Германо-слов'янська археологічна експедиція ХНУ ім В.Н. Каразіна
Український пам’яткоохоронний інтернет-ресурс.

WAS: Популярна історія
Цей ресурс створений для розвінчання міфів, що світом править містика, щось надприродне та паранормальне. Автори доводять, що історію роблять люди, котрі не завжди чинять правильно та логічно, а ми через віки намагаємося їх зрозуміти. Канал «WAS: Популярна історія» розповідає про маловідомі історії, яскравих персонажів, важливі події.

Stratum plus
Архів журналу "Stratum plus".

Ви знаходитесь тут: Про нас Протоколи засідань Протокол № 3, 11 квітня 2019