Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

У 2014 році ВГО «Спілка археологів України» продовжило діяльність з популяризації та розвитку вітчизняної археології у мережі інтернет. Сайт Спілки постійно оновлювався. Продовжено роботу з оцифрування всіх випусків журналу «Археологія» та розміщення їх в електронному вигляді на сайті. Крім того, Спілка має власні сторінки у соціальних мережах Facebook та Vkontakte.

Цього року було створено місцеве відділення Спілки у Полтаві (керівник Ю.А. Пуголовок). Фактично завершено процес створення відділень у Кіровограді та Одесі.

Спілка виступила співорганізатором XXХІІ-ї Міжнародної краєзнавчої конференції молодих учених «Наука і освіта у краєзнавчому вимірі», присвяченій 210-річчю Харківського університету, яка відбулась 28 листопада 2014 р. на історичному факультеті ХНУ імені В.Н. Каразіна. В організації й відкритті конференції, а також у керівництві секції археології взяв активну участь представник Спілки (Д.С. Гречко). Коштом спілки було видано Матеріали XXХІІ-ї Міжнародної краєзнавчої конференції молодих учених «Наука і освіта у краєзнавчому вимірі» (Київ, 2014).

Спілка профінансувала видання монографії Рудич Т.О. Населення Середнього Подніпров’я І—ІІ тисячоліття за матеріалами антропології / Інститут археології НАН України. — Київ, 2014. — 298 с.

Великою мірою діяльність Спілки лімітовано її фінансовою спроможністю, яка цілком залежна від отримання членських внесків. Цього року майже всі місцеві осередки, крім Київського, збір внесків не організували.

На 01.01.2014 р. залишок на рахунку складав — 11069,02 грн.
На 01.01.2015 р. — 6826,91 грн.
Отримано протягом 2014 р. (членські внески) — 3610,00 грн.
Витрачено за 2014 р усього: 7852,11 грн.

Витрати за місяцями:
Березень: 5580,00 грн. (друк монографії Т.О. Рудич «Населення Середнього Подніпров’я І—ІІ тисячоліття за матеріалами антропології», типографські послуги)
Травень: 250,00 грн. (банківські послуги)
Липень: 1124,36 грн. (оплата веб-хостінгу, банківські послуги)
Жовтень: 397,00 грн. (підтримка доменного імені, банківські послуги)
Листопад: 250,75 грн. (банківські послуги)
Грудень: 250,00 грн. (банківські послуги)

Правління ВГО «Спілка археологів України»

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

Stratum plus
Архів журналу "Stratum plus".

УКУЛЬТУРА / UCULTURE
Платформа для знайомства з українською культурою. Від професійних дослідників культури. Тут розповідають про українську культуру не через перелік дат, імен і фактів, а через історії про людей. Про що вони мріяли, яким був їхній побут, якими цінностями вони керувалися, що їх надихало. І головне, разом шукаємо відповідь на питання — як ці історії впливають на нас і визначають наше сьогодення.

Blue Shield
Робота для охорони культурної спадщини у світі з координації підготовки і реагування на надзвичайні ситуації (сайт англійською мовою).

Германо-слов'янська археологічна експедиція ХНУ ім В.Н. Каразіна
Український пам’яткоохоронний інтернет-ресурс.

Книги за Македония
Література з історії та етнографії Болгарії й Македонії.

Сайт "Историческая библиотека"
Великий обсяг літератури з археології в html-форматі.

YouTube-канал "Реальна історія"
Ведучий каналу Акім Галімов створює невеликі відео на важливі історичні теми, якими спекулює росія.

YouTube-канал "Твоя підпільна гуманітарка"
Цей проєкт не є власне історичним, а розглядає ширше коло гуманітарних питань. Та для тих, хто прагне вивчати історію в ширшому контексті, — неабияка знахідка, адже тут і про розвиток української мови, літератури, культури в найрізноманітніших проявах.

Відлуння віків
Український пам’яткоохоронний інтернет-ресурс.

Ви знаходитесь тут: Про нас Звіти про діяльність Звіт про діяльність ВГО «Спілка археологів України» у 2014 році