Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

Білан Ю.О., Солтис О.Б. Великий Курган ранньоскіфського часу на Київщині. [Наук. ред. канд. іст. наук, доц. О.М. Титова] — К.: Видавець Олег Філюк , 2014. — 64с.

Курган поблизу села Іванковичі Васильківського р-ну Київської обл. входить до групи поховальних старожитностей Києво-Черкаського регіону Дніпровського Лісостепового Правобережжя VII – першої половини VI ст. до н.е. Велика частина з них була розкопана ще в XIX ст. і наявна інформація, в силу недосконалості методики розкопок курганів такого рангу, неповна. На належному ж науковому рівні в зазначеному районі Правобережного Лісостепу досліджені лише два кургани, що відносяться до архаїчного часу: поблизу сіл Глеваха (розкопки О.І. Тереножкіна, 1949–1950 рр.) і Мала Офірна (розкопки Є.О. Петровської, 1964 р.). Сподіваємося, що, читачі, які ознайомляться зі змістом даної публікації, зможуть одержати найбільш повне уявлення про нову пам’ятку ранньоскіфського часу, яку було розкопано в Дніпровському Лісостеповому Правобережжі у 1994 р. Публікація враховує всі деталі дослідження – мапи, плани, речові матеріали та найбільш цікаві аналогії. В додатках наведено окремі спеціальні статті, присвячені дослідженню прикрас із складу поховального інвентарю, реставрації предметів керамічного комплексу, порівняльному аналізу курганів з поховальними спорудами шатрового типу та комп’ютерній реконструкції цього типу пам’яток.

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

Legio Historica
Проєкт створений студентами та випускниками історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка як відповідь на міфи, фейки та фальсифікації від тих, хто "дізнався правду". Команда проєкту поєднує фаховість із крутими форматами, які дозволять вам дізнаватись про минуле із захопленням.

Сайт "Историческая библиотека"
Великий обсяг літератури з археології в html-форматі.

Blue Shield
Робота для охорони культурної спадщини у світі з координації підготовки і реагування на надзвичайні ситуації (сайт англійською мовою).

YouTube-канал "Світлотінь"
Проєкт, який популяризує історію України і світу та зосереджений здебільшого на XX столітті. На youtube-каналі проєкту Ви знайдете добірку відео про те, якою була Україна сто років тому. Досить часто розглядаються певні етнографічні цікавинки України. Також розглянуті важливі аспекти всесвітньої історії.

Книги за Македония
Література з історії та етнографії Болгарії й Македонії.

YouTube-канал "Реальна історія"
Ведучий каналу Акім Галімов створює невеликі відео на важливі історичні теми, якими спекулює росія.

Ви знаходитесь тут: Новини Публікації Білан Ю.О., Солтис О.Б. Великий Курган ранньоскіфського часу на Київщині